PakonyRing

Felsőpakony
1400 m
Technikás, tempós kanyarokkal tarkított és igazi 'rally feeling'-et átadó pálya. A rally és autocross szerelmeseinek tökéletes választás egy ilyen pályán való élményautózás.

Élményvezetés Pakonyringen: egy újabb pálya a rally és cross rajongóknak

Weboldalunk segítségével még ezt a rejtett gyöngyszemet is felfedezheted: már több versenyen is ujjongtak a nézők Felsőpakonynál, de te is beülhetsz egy Subaru vagy egy BMW rally versenyautó volánja mögé!


Rally autó élményvezetés Felsőpakonynál: érdemes kipróbálni!

Felsőpakony egy nagyközség Pest megyében, ami Budapest külső vonzáskörzetéhez tartozik, és így igencsak kedvező infrastruktúrával is rendelkezik. Egész pontosan a főváros közigazgatási határától található 5 km-re, délkelet felé, és pont az M5-ös és az M0-as autópálya kereszteződésében található.

Az M0-as mellett pedig egy valódi földes-kavicsos, zárt rally versenypálya várja a versenyzőket és az élményautózásra vágyókat: ez a Pakonyring! Családias hangulatú, a főváros zajától kívül eső helyszín szeretettel vár minden egyes érdeklődőt, akik elmerülnének a rallyzás világába. Ha még soha nem próbálkoztál rally versenyautó vezetéssel, akkor ez a pálya remek alkalmat nyújt kezdőknek és profiknak egyaránt. Többen is itt szerezték első tapasztalatukat, és azóta vérbeli rally rajongókká váltak!

A barátságos hangulat egyértelmű lelkesedéssel is párosul: havonta rendeznek itt autóversenyeket, élményvezetés esetén pedig egy kedves és profi csapatnak a segítségére számíthatsz, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki abból a legendás rally autóból, amit a weboldalunkon kiválasztasz. Nézz szét bátran az Élményvezetés.hu-n, és válaszd ki azt az autót, amelyikkel legszívesebben tennél egy pár kört ezen a pályán!

A PakonyRing egyébként egy körülbelül másfél kilométer hosszú pálya. A pálya szélessége 5 és 8 méter között mozog, és szép arányban követik egymást a technikás és a gyorsító részek, úgyhogy bőven lesz alkalmad kipróbálni az általad kiválasztott autó erejét is, amikor beletaposol a gázba egy-egy egyenes szakasznál!

A már megedzett vezetők számára is bőven tud nyújtani kihívást ez a taktikás, homokos pálya, ahol az aszfaltnak nyoma sincsen. Éles kanyarokra és még ugratókra is számíthatsz a Pakonyringen, úgyhogy, ha egy izgalmakban gazadag rally élményvezetést szeretnél átélni, akkor hazánkban ez az egyik legalkalmasabb helyszín! Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen érzés adrenalin „ittasan” kimászni egy rally versenyautóból egy pár száguldozós kör után, akkor ragadd meg az alkalmat, és hozd meg döntésedet az Élményvezetés.hu weboldalán!

Lóerővadászatra fel: irány a Pakonyring!


A rally vezetésről röviden

Az előbbi sorok alapján valószínűleg neked is feltűnt, hogy a rally versenyautó vezetésnél az aszfalt megléte a pályán teljes mértékben mellékes. A rally versenyzők kiépített pályák helyett inkább magán vagy közutakon, vagy a „természet lágy ölében” elhelyezkedő versenypályákon teszik próbára tudásukat, ahol olykor még az időjárási körülményektől függetlenül is teljesíteniük kell.

A Pakonyringhez hasonló versenypályák bemutatásával az Élményvezetés.hu a rally vezetés örömeit nem csak a profi pilóták számára kívánja terjeszteni: fontosnak tartjuk, hogy bárki megtapasztalhassa, hogy milyen életre szóló élmény tud lenni ilyen program. Ráadásul akár ajándékba is adhatod a nálunk megvásárolt rally élményvezetést, úgyhogy ha meglepnéd valamelyik közeli ismerősödet, akkor biztos, hogy nagy örömöt tudsz majd így neki szerezni!


Élményvezetés Pakonyringen: ezeket az autókat próbálhatod ki nálunk!Ez a japán fenevad méltó legenda a rally versenyautók körében. 270 lóerős, 2000 cm3-es BOXER motorjának köszönhetően alig kell neki 4 másodperc, hogy megugorja a 100 km/h-ás sebességet. Érdemes ezt saját kezűleg is letesztelned a Pakonyring egyenes részein! Ehhez a csodálatos összkerék hajtás is párosul: meglátod milyen élmény bevenni a kanyarokat ezzel a járgánnyal!A BMW márkát szinte mindenki ismeri, de talán kevesebben tudják, hogy a méltán híres német gyártó saját rally versenyautójával is rendelkezik. A BMW E36 tényleg erre a célra született: lehet ő poros, ütött-kopott, de gond nélkül teljesít a legzúzósabb körökben is. Már a 311 lóerős motorjának a hangja is ad egy kis előrejelzést az erejéről!Végül, de cseppet sem utolsó sorban, ennek a 450 lóerős szörnyetegnek az erejét is letesztelheted a Pakonyring rally pályáján. Egy vérbeli amerikai izomautó, amit ha egyszer kipróbálsz, soha nem fogsz elfelejteni!