DRX Rally Aréna

Kiskunlacházi reptér
1000 m

A kiskunlacházi reptéren belül kialakított, homokos talajú rally aréna, technikás és nagysebességű kanyarokkal, illetve két, hosszabb egyenessel is rendelkezik.

Itt választható autóink

Élményvezetés a Kiskunlacházi repülőtér DRX Rally Aréna versenypályáján

Mit szólnál egy vérbeli rally autóvezetéshez, amit akár ajándékba is adhatsz valamelyik ismerősödnek? A Kiskunlacházi repülőtéren még ilyen élményvezetésre is lesz lehetőséged!


A rally élményvezetés már nem csak a profik kiváltsága!

A rally vezetés igencsak egyedi formáját képviseli az autósportoknak. Leginkább abban különbözik más versenyektől, hogy kiépített, aszfaltos pálya helyett sokszor magán- vagy közutakon zajlik a száguldozás. Ez ugyanakkor sokkal technikásabb vezetési stílust is megkövetel a pilótától, mivel a sima aszfalt helyett porral (és néha sárral) kell megküzdenie, arról nem is beszélve, hogy a rally versenypályák jellemzően sokkal kanyargósabbak, mint a többi. A weboldalunkon sincs ez másképp: ha rally élményvezetésben szeretnél részt venni, vagy egyedi ajándékot keresel, akkor te is próbára teheted magad a kihívásokkal teli DRX Rally Arénában!

Külső szemmel akármilyen hihetetlennek is tűnhet, de a rally autóvezetés lényege tényleg abból áll, hogy más autóversenyekkel ellentétben, a pilóták tereptől és időjárástól függetlenül is pályára mennek. Extrém esetekben ez lehet téli fagy vagy zuhogó eső is! A rally versenypályák terepei lehetnek aszfaltosak, kavicsosak és buckásak is, úgyhogy a kihívás abban is rejlik, hogy egy pillanatig sem szabad megtörnie a pilóták figyelmének. Ez rád is vonatkozik, ha részt veszel egy rally élményvezetésen a Kiskunlacházi reptér erre kialakított versenypályáján: ez cseppet sem egy egyenes gyorsulási pálya, ahol már mindent látsz előre!

Mivel nem egyszer van arra példa, hogy rendkívül éles kanyarokkal kell megküzdeniük a pilótáknak, és emellett még kisebb-nagyobb buckák is meg tudják őket lepni a pályán, így már olyat is lehetett látni, hogy szinte repült egy versenyautó, amikor nem tudott rendesen kikerülni egy buckát!


Rally élményautózás Kiskunlacházán

Ne aggódj, természetesen nem egyedül kell majd megküzdened ezekkel a kihívásokkal: bármelyik rally autót is választod az Élményvezetés.hu weboldalán, mindig számíthatsz egy profi pilóta segítségére, hogy a maximumot kihozhasd az általad választott rally versenyautóból!

A DRX Rally Arénában zajló élményvezetések helyszíne a Kiskunlacházi repülőtér, ami a Liszt Ferenc repülőtértől található kb. 30 kilométerre, délnyugat felé. Mivel a reptér rendezvényközpontként is működik, így népszerű helyszín lett különféle autóversenyek és rally rajongók számára is. A profi pilótákon kívül azok is élvezhetik a DRX versenypálya előnyeit, akik próbára tennék képességeiket egy legendás rally autó volánja mögül!

A világ legelső rally autóversenyét egyébként már 1911-ben megtartották, három évvel az I. világháború előtt! Ez volt az első Monte-Carlo rally a Monacói Hercegségben, amit máig megrendeznek minden januárban. Ezek a versenyek aszfaltos utakon zajlanak, de így sincs könnyű dolga a legprofibb rally pilótának sem, mivel szélsőséges időjárás esetén sem fújják le a versenyt. Így hát többször is volt arra példa, hogy havas vagy jeges felületen kellett versenyezniük a pilótáknak.


Rally autó élményvezetés: ezeket próbálhatod ki nálunk!

Weboldalunkon rengeteg rally autó közül válogathatsz, hogy felejthetetlen élményvezetésben lehessen részed, vagy ha valami nagyon különleges ajándékkal szeretnél meglepni valakit. Itt egy pár népszerű példa a széles kínálatunkból!

  • Subaru Impreza WRX STI élményvezetés


A rally versenyautó vezetésnek egy igazi legendája, amit most te is kipróbálhatsz a DRX Rally Arénában! Ebbe a méltán híres japán szörnyetegnek a gyomrában 320 lóerő vár arra, hogy megmutassa neked mire képes ez az autó a Kiskunlacházi reptéren!


  • Mitsubishi Lancer Evo IX élményvezetés


Egy másik kultikus japán fenevad, aminek még a szuper sportautók előtt sincs mit szégyellnie. Ennek az összkerék hajtású bestiának alig kell 4 másodperc, hogy elérje a 100 km/h-át, amit nagy örömmel kihasználhatsz majd a DRX Rally Aréna egyenes részein!


  • ZForce Offroad Quad élményvezetés


Ha netán kipróbálnál egy egészen egyedi járművet, akkor ezzel az offroad quaddal is izgalmakban gazdag rally élményvezetésben lesz részed. Kompakt kialakításának köszönhetően a legélesebb kanyarban is jól teljesít!


  • Lada 1200S élményvezetés


Ha te vagy a közeli ismerősöd odavan a retroért, akkor egy ilyen élményajándékkal biztos nagy örömöt tudsz majd szerezni neki. Próbáld ki ezt a klasszikus Ladát is a Kiskunlacházi reptéren!