Érd | Sóskút- OffRoad Terep

Érd - Sóskút
3 óra m
Az Érd - Súskút offroad túraútvonal nem mindennapi kihívások elé állítja a pilótákat. Mocsarak, süppedős homokos területek, patakok és erdei csapások.

Itt választható autóink

Offroad élményvezetés Érdtől Sóskútig

Mivel nem mindennapi kihívások várnak téged ezen a terepen, egy nem mindennapi járgányra is szükséged lesz, hogy teljesíthesd ezt a kihívást. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen részt venni egy olyan offroad élményvezetésen, ahol olyan járgányt próbálhatsz ki, ami a természettel is szembe tud szállni, akkor itt az alkalom! Csak rád vár a legendás Land Rover Defender, úgyhogy kalandra fel!


Terepjáró vezetés ajándékba – mit érdemes tudni előtte?

Ha még soha nem ültél egy ilyen járgánynak a volánja mögött, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod legalább egyszer, hogy milyen érzés egy ilyen élményvezetésen részt venni! Ha pedig már régóta a 4x4 meghajtás rajongói közé tartozol, akkor bizonyára nagy örömhír lesz számodra, hogy már hazánkban is gond nélkül próbára teheted magad egy valódi, adrenalinban gazdag offroad túraútvonalon. Más versenypályákkal ellentétben az Érd-Sóskút útvonalon nem körbe-körbe kell majd menned, hanem el kell jutnod a célig, és onnan vissza kell hajtanod a startra!

Az izgalmak mellett remek alkalom arra is, hogy teljesen más szemszögből élvezhess egy nem mindennapi, természetközeli élményt. A mocsarakon, és a süppedős, homokos talajokon kívül olykor patakokon is át kell majd haladnod az óriási erővel bíró offroad terepjáróval, úgyhogy a vezetés alatt többször is tanúja lehetsz majd annak, hogy mégis mire képes egy ilyen jármű. Mindeközben hatalmas erdő vesz majd körbe téged, aminek a csendjét csak a motor dorombolása és az összkerék hajtás hangja fogja megtörni!

Szinte katonai teljesítménnyel bír egy ilyen terepjáró, úgyhogy ha feltámadt benned a kalandvágy, akkor ne habozz: próbáld ki te is, vagy lepj meg valakit egy felejthetetlen élményajándékkal!


Az offroad terepjáró vezetés titka

Az „offroad” kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy „úton kívüli”. Ez is arra utal, hogy ebben a kategóriában olyan összkerék hajtású járműveket találhatsz, amelyek az aszfaltos terepeken kívül is bőven megállják a helyüket. Lehet a pálya vagy a túraútvonal kavicsos, homokos, vagy akár sáros is. Az ilyen útviszonyok nem jelentenek problémát, ha egy offroad járműben ülsz. Tehát igazából az offroad járművek terepjárónak számítanak (ATV = All Terrain Vehicle).

Kinézetre jóval masszívabbak tudnak lenni, mint az átlag autó, mégis jogosan fel is merülhet benned a kérdés, hogy vajon hogyan képes minderre anélkül, hogy ottragadna egy süppedősebb részen? Nos, elképesztő erejükön kívül három fő tényezőnek köszönhetik a terepjárók azt, hogy méretük ellenére is gond nélkül végighaladjanak egy offroad terepen.

  1. Az offroad terepjárók egyik legfeltűnőbb jellemzője, hogy sokkal nagyobb kerekkel vannak ellátva az átlag kocsihoz képest. Ennek köszönhetően az autótest távolabb tud maradni a nehezebben járható felületektől (víz, sár…). Ráadásul az autógumik felülete is jóval mélyebb és szélesebb.
  2. A talajra kifejtett nyomásuk is sokkal alacsonyabb az átlaghoz képest, ennek köszönhetően nem merülnek úgy el a puhább talajokban.
  3. A terepjárók motorja nem csak hatalmas erőt rejt magában: úgy van kialakítva, hogy még alacsonyabb váltósebesség mellett is ki lehessen használni a motorban rejlő energiát. Ez azt jelenti, hogy amikor lassabban kell haladnod egy nehezebb, szűkebb területen, akkor sem fogsz ottragadni egy helyben!

Az offroad terepjáró vezetés mai választékához egyébként a II. világháborút követő évek adtak erős alapot, mivel a békekötés után sok-sok kihasználatlan 4x4 meghajtású jármű talált otthont a fogyasztói piacon. Ekkor kezdett el hobbiként elterjedni ez a vezetéstechnika, hiszen addig szinte kizárólag katonai környezetben létezett. Terjeszkedésüknek köszönhetően születhettek meg a ma is híres márkák, mint például a sokak kedvencének számító Land Rover.


Offroad élményvezetés Land Rover Defenderrel

Mit szólnál egy 3 órás offroad túrához egy Land Rover Defendernek a társaságában? A 4x4 meghajtás híveinek aligha kell bemutatni ezt a legendás terepjárót, aminek teljes mértékben kihasználhatod képességeit Érdtől Sóskútig és vissza! Az élményvezetésen kívül a program megfelel egy nagyon jó vezetéstechnikai tréningnek is egyben, mivel egy profi pilóta társaságában megtanulhatod, hogy hogyan kezelj váratlan helyzeteket és a mindennapoktól eltérő útviszonyokat.

Tedd próbára te is a Land Rover Defender erejét: életre szóló élményben lesz részed!