Gyáli AutoCross Pálya

Gyál
1400 m

A versenypálya technikás, éles kanyarokkal, ugratókkal tűzdelt kialakítása, hatalmas élményt nyújt minden egyes pilótának, akinek van szerencséje pár kört gurulni itt.

Itt választható autóink

Élményvezetés a gyáli auto- és motocross pályán

A rally és az offroad élményvezetés híveinek paradicsoma. Ha igazi kihívásra vársz, akkor válaszd ki azt az autót, ami hű társad lesz ezen a kalandos vezetésen, és irány a gyáli autocross pálya!


Rally és offroad élményvezetés Gyálon: még a profiknak is kihívás

A gyáli auto- és motocross pálya a weboldalunkon található egyéb versenypályákhoz hasonlóan szintén több évtizedre visszanyúló múlttal rendelkezik. Amivel azonban kiemelkedik a többi választási lehetőség közül, az az átlagon felüli kihívás, amit a mély, homokos talaj nyújt mind a profi pilóták, mind a rally és offroad élményvezetésben részesülők számára. Ennek is köszönheti a hírnevét a gyáli auto- és motocross pálya! Ha te is szívesen letesztelnéd saját kezűleg ezt a különleges versenypályát, akkor nézz szét a weboldalunkon, és válaszd ki azt a legendás autót, amivel teljesítenéd a gyáli offroad kihívást!

Akik már többször is szembeszálltak a „gyáli homokkal”, azok szerint ezen a versenypályán egy kör gyakorlatilag kettőnek számít. Pontosan ezért keresik fel sokan edzésekre is, hogy ezzel a próbatétellel fejlesszék képességeiket a versenypályán. Ráadásul a gyáli auto- és motorcross pálya azzal az előnnyel is rendelkezik más versenypályákkal szemben, hogy még a szezon elején is gond nélkül igénybe lehet venni. Más cross pályákon ugyanis könnyen előfordulhat, hogy a tavaszi sár és a belvíz miatt gyakorlatilag használhatatlanná válik a terület mind edzés, mind élményvezetés szempontjából.

Úgyhogy, ha igazán próbára szeretnéd tenni a vezetési tudásodat egy élményautózás során, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy arra, hogy milyen érzés ilyen körülmények közt vezetni, akkor már csak tapasztalatszerzés céljából is tökéletes program tud lenni, ha ezt a versenypályát választod az Élményvezetés.hu weboldalán! Arról nem is beszélve, hogy kevés dologhoz hasonlító az az adrenalin löket, amit egy ilyen rally vagy offroad vezetés tud nyújtani!

Már számos nemzetközi és nemzeti rendezvénynek adott helyszínt a gyáli autocross pálya. 2018-ban például Magyarország a Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság és Motocross Kupa versenysorozat ötödik és egyben utolsó fordulóját rendezték meg a helyszínen.


Milyen járgányba érdemes ülni, ha a gyáli autocross pályán szeretnék élményvezetésben részt venni?

Habár többféle autó közül is válogathatsz az Élményvezetés.hu weboldalán, egy ilyen versenypályán olyan járgány tudja igazán megmutatni, hogy mire képes, ami offroad élményvezetésre is alkalmas. Ilyenek a rally versenyautók, a terepjárók, az óriás „Monster Truck”-ok, vagy akár a katonai járművek és a tankok!

  • A rally autóvezetés nem véletlen emelkedik ki még a többi neves autósport közül is. Még ha kinézetre némileg hasonlítanak is a többi sport és versenyautókhoz, egészen más vezetési stílusra is alkalmasak. Az aszfaltos felületeken kívül a kavicsos, homokos, vagy akár sáros felületekkel is jobban elbírnak, és az éles kanyarokat is egészen másképp veszik be. Ilyen például a kultikus Subaru Impreza WRX STI ProDrive, vagy a sokak kedvencének számító Mitsubishi Lancer EVO VIII.


  • Már a nevükből is látszik, hogy a terepjárók kifejezetten arra lettek tervezve, hogy magával a természettel szálljanak szembe. A 4x4 meghajtás rajongói különösen kiélhetik magukat egy zúzós offroad terepen! Egy terepjáró élményvezetése nem csak az átlagnál nagyobb kerekektől lesz különleges: mivel sokkal alacsonyabb nyomást gyakorolnak a talajra az olyan járművek, mint a Land Rover Defender, ezért nem süllyednek bele olyan könnyen a homokos vagy sáros talajokba, mint a többi jármű.


  • A gyáli autocross pályán nagy népszerűségnek örvend a Big Foot Monster Truck élményvezetés is. Még a terepjáróknál is nagyobb kerekekkel rendelkeznek: gyakorlatilag ember nagyságú autógumikkal haladnak át bármilyen terepen ezek az óriások. Még a föld is beleremeg, amikor ezek a „szörnyetegek” megindulnak!


  • Akár hiszed, akár nem, de még tank élményvezetésen is részt szoktak venni a gyáli moto- és autocross pályán. Még a legdurvább terep sem jelent akadályt egy 30 tonnás szörnyetegnek! Már a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők is kipróbálhatják, hogy milyen érzés egy ilyen katonai járgányt vezetni.