SpeedZone Arena

Mogyoród
2000 m

Az elsőosztályban versenyző drift csapat által kialakított nyomvonal, tökéletes a drift technikák elsajátítására, és persze egy kis gumifüstős élményvezetésre.

Itt választható autóink

Drift élményvezetés Mogyoród Speedzone Arénájában

Nem csak a Hungaroringért érdemes ellátogatni Mogyoródra. Ha meg szeretnél ismerkedni az autósportoknak egy igencsak különleges formájával, akkor a Mogyoródi Speedzone Aréna tökéletes lesz ahhoz, hogy átélj egy izgalmakkal teli drift élményautózást!

Természetesen az sem baj, ha még soha nem próbálkoztál ezzel a vezetési formával. A helyszínen lelkiismeretes és emberközpontú drift vezetési oktatásban is részesülhetsz, hogy a saját ritmusodnak és képességeidnek megfelelően megtanulhasd ezt a vezetési technikát. A 2 kilométer hosszú Speedzone versenypályát egy profi drift pilóta csapat álmodta meg, hogy a versenyzőkön kívül mindenki más is átélhesse, hogy milyen érzés nagy sebességgel végig „sodródni” a pályán és hallani a gumik csikorgatását!

Az Élményvezetés.hu segítségével pedig mindezt a méltán híres BMW egyik legjobb drift versenyautójával teheted meg. Érdemes legalább egyszer kipróbálni, hogy milyen érzés egy ilyen versenyautó volánja mögé ülni!


Drift vezetés: mit kell tudni róla, mielőtt ajándékba adsz egy ilyen élményt valakinek?

Magyarul a drift/drifting kifejezések csúsztatást vagy sodródást jelentenek. Azonban az angol kifejezés egy különleges vezetéstechnikát is ezzel a kifejezéssel ír le: ez a driftelés, ami már egy különálló autós sportágnak is számít. A drift autóversenyeknek az a lényege, hogy a pilóták látványos módon bemutassák, hogy teljes uralmat képesek gyakorolni az autójuk felett, és hibátlanul képesek azt irányítani a pályán. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az autó alig vagy semennyit sem halad egyenesen a versenypályán, hanem úgymond „sodródik”. Abban is különbözik ez az autósport a többitől, hogy a sebességen és az időn kívül a pilóták stílusa és kanyartechnikája is számít a végeredménynél.

Ha te is próbára tennéd magad egy drift autó vezetésével, vagy netán egy különleges élményajándékkal szeretnéd meglepni valamelyik ismerősödet, akkor aligha találhattál volna jobb helyet: az Élményvezetés.hu-n minden lehetőséged meg lesz ahhoz, hogy te is átélhesd a driftelés izgalmait! Tökéletes alkalom azoknak is, akik profinak tartják magukat és új kihívásokat keresnek!


Mitől lett népszerű a drift autóvezetés?

Egészen érdekes, hogy minek köszönheti a mai népszerűségét a sportág. Talán még azelőtt is meg tudtad tippelni, mielőtt elolvastad volna ezeket a sorokat, főleg ha láttad a Halálos Iramban filmsorozat valamennyi részét. 2006-ban ugyanis megjelent a sorozat harmadik része, a „Tokiói Hajsza”, ahol pont a drift autók vezetése került középpontban. A film megjelenése olyan életet lehelt a sportágba, amire akkor nagy szükség volt! Csakis ezután lett a driftelésből elismert, hivatalos autóverseny forma. 2006 után alakultak meg a nevesebb egyesületek is, és a következő években került sor az első világbajnokságra is.

Nem véletlen lett Japán a harmadik film helyszíne, ugyanis a „Tokiói Hajsza” megjelenése előtt nem igazán sikerült kitörnie a driftelésnek a szigetország határain kívül. Japánban már a 60-as években is voltak drift autóvezetési versenyek (noha nem mindegyik zajlott „hivatalos” körülmények között), de a nyugati országok ennek szinte nyomát sem látták a 2000-es évekig. Mivel Japánon kívül nem volt nagy rajongói tábora a driftelésnek, ezért az első próbálkozások sanyarú kudarcot vallottak nyugaton, mivel egész egyszerűen nem tudtak elég nézőt bevonzani a rendezvényekre. Azóta viszont a japán D1 Nagydíj mellett (ami máig a legrangosabb drift autóverseny világszerte) az európai King of Europe, és az amerikai Formula Drift versenyeken is megjelennek a világ legtehetségesebb drift pilótái.


BMW E46 M3 Drift versenyautó élményvezetés: ajándékozd meg magad vagy ismerősödet!

A weboldalunkon az egyik legjobb drift autót választhatod ki az élményvezetésedhez: ez nem más, mint a BMW-nek a saját driftre szánt gyöngyszeme! Ahogy korábban is írtuk, teljesen mindegy, hogy milyen tudásszinttel kezdesz neki ennek a programnak: a lényeg, hogy örömödet leld egy új élménynek a kipróbálásában! Ráadásul nem is leszel egyedül, mivel egy profi versenyző segít majd neked abban, hogy a tudásodnak megfelelően használhasd ki ennek az autónak a képességeit.

Már rengetegen tértek vissza nagy mosollyal erről a drift élményvezetésről: próbáld ki te is a BMW-nek a majd 300 lóerős versenyautóját!