Gyorsulási Pálya

Kiskunlacházi reptér
400 m
Ha gyorsulás, akkor negyed mérföld. A kultikus szám/hossz, hozzájárúl ahhoz, hogy akár mások időeredményével vagy sajátunkéval versenyezve, adrenalintól 'ittasan' száljunk ki a választott versenyautónkból az autózás végén.

Itt választható autóink

Élményvezetés a Kiskunlacházi reptéren: ilyen egy igazi gyorsulási pálya!

Mit szólnál egy olyan élményvezetéshez, ami tényleg csak a sebességről szól? Weboldalunkon erre is lesz lehetőséged: tedd próbára a legdurvább autók gyorsulási képességeit, és add át magad az önfeledt száguldás élményének!


A Kiskunlacházi repülőtér már évek óta ad lehetőséget versenyekhez és élményautózásokhoz

A Kiskunlacházi reptér nem csak kisgépes repülőtérként üzemel: rendszeresen rendeznek a helyszínen többféle autóversenyt a különböző versenypályákon. Ilyen a széles pályás, kezdőknek is ideális DRX Ring, a technikásabb DRX Rally Aréna, és a „drag racing” rajongóknak szóló gyorsulási pálya. Természetesen a rendezvényközpont adottságait nem csak a versenyzők élvezhetik, hanem azok is, akik egy élményvezetés során kipróbálnák, hogy mégis mennyire gyors tud lenni a kedvenc sport- vagy izomautójuk!

Az Élményvezetés.hu weboldalán egy helyen megnézheted, hogy milyen legendás autóknak a volánja mögé ülhetsz be. Amennyiben megajándékoznád ismerősödet (vagy akár saját magadat) egy igazán feledhetetlen, adrenalinban gazdag élménnyel, akkor nagyon is jó helyen jársz!

A DRX Ringhez hasonlóan, a Kiskunlacházi reptér gyorsulási pályájának is több előnye van, főleg ha még nincs olyan sok tapasztalatod a vezetéssel. A repülőtér széles pályáján nem kell semmi másra figyelned, csak az általad kiválasztott autóra: nincsenek kanyarok, nincsenek akadályok. Egy ilyen élményvezetés során nem kell figyelned a vonalvezetésre, és mivel sokkal kevésbé vagy bekorlátozva, tényleg csak a gyorsuláson és a száguldáson van a hangsúly. Csak taposs bele a gázba, és élvezd a legerősebb verseny- és izomautók mennydörgő erejét!


A gyorsulási versenyek háttere: élményvezetés amerikai izomautóval!

Angolul a gyorsulási versenyeket „drag racing”-nek nevezik. Ilyenkor csupán két pilóta versenyzik egymással egy viszonylag rövid, egyenes pályán, ami sokszor csak 400 méteres, akárcsak a Kiskunlacházi reptér gyorsulási pályája. Ez az „egyszerűbb” versenyzési forma leginkább az amerikai izomautókhoz köthető, amelyek elsősorban utcai használatra lettek tervezve, mintsem technikás versenypályákra. Az Élményvezetés.hu segítségével te is kipróbálhatod, hogy milyen egy élményvezetés egy vérbeli amerikai izomautóval!

Rendkívül népszerű autókról van szó: elég, ha csak megnézünk egy pár részt a Halálos Iramban című filmsorozatból, hogy ennek az autósportnak az illegális verziójáról is kapjunk betekintést. A népszerű filmeken kívül azonban az is hozzájárult a sikerükhöz, hogy más nagy teljesítményű szuper sportautókhoz képest sokkal kedvezőbb ár-érték aránnyal rendelkeznek, tehát olcsóbban is hozzájuthat valaki egy ilyen, mennydörgő motorral rendelkező kocsihoz.


Élményvezetés Kiskunlacháza gyorsulási pályáján: próbáld ki ezeket az autókat!

Természetesen nem csak izomautóval gyorsulhatsz a Kiskunlacházi reptéren. Íme egy pár közkedvelt példa a kínálatunkból!

Az izomautó rajongók számára egy elkerülhetetlen darab. Gyönyörű autó, aminek a gyomrában a már jól bevált 5000 cm3-es V8-as motor dorombol! Egy olyan életérzés megtestesítője, ami már évek óta meghódította az amerikai nagyközönség szívét!


A „hurrikán” nevet viselő szuper sportautó 2.8 másodperc alatt lépi át a 100 km/h-s sebességet. Ki ne akarná letesztelni saját kezűleg ezt a fenomenális teljesítményt a Kiskunlacházi reptér gyorsulási pályáján?


A Lamborghini mellett természetesen a Ferrari neve sem maradhat el. Egy ilyen élményvezetést minden sportautó rajongó ki szeretne próbálni legalább egyszer az élete során. Te mikor fogod? Csak rád vár a Ferrari 458 Italia!


Az amerikai és az olasz bestiák mellett ez a japán szörnyeteg is bőven megállja a helyét. Nem véletlen, hogy ő is szerepet kapott a Halálos Iramban filmekben! Ha kíváncsi vagy arra, hogy minek köszönhetően érdemelte ki a „Godzilla” becenevet, akkor pattanj be, és taposs bele a gázba!


És persze a német büszkeség sem maradhat ki ebből a felsorolásból. Ahogy megnyomod a gázt, 505 lóerőt engedsz majd szabadjára a 3600 cm3-es, V6-os TURBO motorból!A hab a tortán. Hazánkban jelenleg ez a legerősebb izomautó, amit egy élményvezetés során kipróbálhatsz. Szerinted milyen érzés, amikor ez 707 lóerős titán megindul az aszfalton?