• versenypalyak-magyarorszagon
    2021. ÁPRILIS 26.

    Ilyen versenypályákon száguldozhatsz te is Magyarországon

    Gondoltad volna, hogy te is próbára teheted a vezetési tudásodat olyan magyarországi versenypályákon, ahol a legprofibb pilóták is szoktak versenyezni egymással? Az Élményvezetés.hu weboldalán több olyan kupon közül is válogathatsz, amelyekkel felejthetetlen ajándékkal lepheted meg ismerőseidet, és persze akár saját magadat is. Olvass tovább, és tudd meg, hogy milyen versenypályákon száguldozhatsz Magyarországon!

    Élményvezetés Magyarország versenypályáin: ilyen ajándékot se kap minden nap az ember

    Egy élményvezetés során nem csak Magyarország legismertebb versenypályáival ismerkedhetsz meg közelebbről. Egy ilyen program ugyanis remek alkalom arra, hogy személyesen is kipróbálhasd álmaid autóját, legyen szó egy Ferrari 458 Italiáról, egy McLaren MP4-12 C-ről, egy Tesla Model S elektromos szuper sportautóról, vagy számos más különleges járgányról. Rengeteg sport- és versenyautó, rally, offroad, drift, és amerikai izomautó közül lehet válogatni. Nem véletlen számítanak ilyen népszerű ajándékoknak az élményvezetés kuponok!

    Az Élményvezetés.hu weboldalán a következő versenypályákon tesztelheted le saját kezűleg az ilyen legendás autóknak az erejét:


    1. Egy versenypálya Magyarország Forma 1-es rajongóinak: élményvezetés a Hungaroringen

    A Hungaroringet aligha kell bemutatni: az egyik legnépszerűbb és legnehezebb versenypálya Magyarországon. A Forma 1 szerelmeseinek szinte biztos, hogy bakancslistán szerepel legalább egyszer eljutni Mogyoródra, hogy ne csak a nézőtérről figyeljék a pályát. A kultikus, 4.6 km hosszú versenypályán a rendszerváltás előtt rendezték meg az első Forma 1-es Magyar Nagydíjat 1986-ban!

    A Hungaroringen letesztelheted többek között az olyan olasz legendák erejét, mint például a Ferrari 488 GTB vagy a Lamborghini Huracan, de akár a német Porsche 911 Turbo S-be is beülhetsz egy pár körre: sok szűk pályaszakaszra és erős kanyarokra készülj fel!


    2. Versenypályák Magyarország rally rajongóinak: Retro Rally Aréna, DRX Rally Aréna és Pusztacsaládi Rallycross pálya

    A fő különbség az olyan hagyományos versenypályák között, mint a Hungaroring és egy rally aréna között az, hogy az utóbbi esetben nem csak hétköznapi útviszonyok között kell versenyezniük a pilótáknak. Az aszfaltos terepeken kívül homokos és kavicsos terepeken és meg kell állniuk a helyüket, a rally pályán pedig jó sok technikás kanyarral is meg kell tudniuk birkózni.

    Ha úgy érzed, hogy készen állsz próbára tenni a tudásodat a rally vezetés világában, akkor 3 különböző rally versenypálya közül is válogathatsz az Élményvezetés.hu weboldalán. A DRX Rally Arénában és a Pusztacsaládi Rallycross Pályán a BMW és a Subaru rally versenyautói közül is választhatsz, a Retro Rally Arénában pedig a pálya nevéhez hűen olyan retro gyöngyszemeket próbálhatsz ki, mint a Polski Fiat vagy a Skoda 120!


    3. Versenypályák Magyarország drift rajongóinak: élményvezetés a mogyoródi Speedzone Arénában

    Mogyoródon nem csak a Hungaroringen vehetsz részt egy felejthetetlen élményautózáson. A Speedzone Arénában belekóstolhatsz a driftelés (szó szerint: csúsztatás, sodródás) vezetés igazi ízébe!

    Ha netán láttad a Halálos Iramban: Tokiói Hajsza c. filmet, akkor már tudod, hogy a driftnél az a lényeg, hogy az autóddal „sodródva” tudjál haladni úgy a pályán, hogy ezalatt egy centit se haladjon a szokásos egyenes módon az autód. A sebességen és az időn kívül tehát a drift versenyek különlegessége, hogy rengeteget számít a pilóták versenytechnikája: a drift tökéletes uralmat és irányítást követel meg a vezető részéről.

    Ha elég bátornak tartod magad, akkor a Speedzone Arénában a BMW E46 M3 drift versenyautóval teheted magadat próbára!


    4. Versenypályák Magyarország offroad rajongóinak: élményvezetés a piliscsévi és az Érd-Sóskút offroad terepen

    Az offroad kategóriába tartoznak azok a terepjárók, amelyek még a kavicsos, homokos, és sáros terepeken is meg tudják állni a helyüket, és nem süppednek bele a puhább talajba. Mindezt többek között a motor hatalmas erejének és az átlagnál nagyobb kerekeinek is köszönhetik.

    Magyarországon is bőven akad lehetőség letesztelni az offroad járgányok teljesítményét. A piliscsévi túra útvonalon például olyan quadokat próbálhatsz ki, mint a ZForce vagy a 100 km/h-s sebességet megugró CAN-AM XRS versenyquad. Az Érd-Sóskút útvonalon pedig a világ egyik legjobb terepjárójának tapasztalhatod meg az elképesztő erejét: ez a Land Rover Defender!


    5. További versenypályák Magyarországon: élményvezetés az Euroringen és a DRX Ringen

    Az Örkénynél található Euroring közel 3 km hosszú versenypályája 2004 óta fogadja a profi versenyzőket. Sok gyors és technikás kanyarra érdemes felkészülnöd: a Hungaroringhez hasonlóan ez a pálya is sok kihívást rejt azoknak a vezetőknek, akik letesztelnék a tudásukat ilyen körülmények között.

    És ha szinte korlátok nélkül szeretnéd kipróbálni az általad választott versenyautó erejét, akkor mindenképp érdemes legalább egyszer ellátogatnod a Kiskunlacházi Repülőtér területén található DRX Ringhez. Széles útszakaszok és hosszú egyenesek várnak majd rád, úgyhogy itt aztán igazán bele lehet taposni a gázba. Remek lehetőség arra, hogy kipróbáld Magyarország legerősebb izomautóját, a Dodge Challenger Hellcat 707-et!


    Ha te is próbára tennéd a vezetési tudásodat egy legendás sportautó volánjánál, akkor az Élményvezetés.hu weboldalán egy helyen megnézheted, hogy milyen versenypályák közül választhatsz Magyarországon. Válaszd ki az élményhez a kedvenc autód, és máris felkészülhetsz egy felejthetetlen lóerővadászatra!