• quad-tura-utvonalak
    2020. DECEMBER 15.

    Melyek a legjobb quad túra útvonalak hazánkban?

    Magyarországon rengeteg olyan természetközeli paradicsom van, amit érdemes egy kiadós túra keretein belül felfedezned. Ez egyben egy remek lehetőség arra is, hogy a gyaloglás helyett most kivételesen egy egyedi járművel ismerkedj meg: mit szólnál ahhoz, ha egy offroad quad élményvezetéssel ajándékoznád meg valamelyik barátodat, vagy akár saját magad?

    Ezért érdemes belevágnod egy offroad quad túrába Magyarországon

    A quad bérlésnek számos előnye van. Egyrészt teljesen más szemszögből csodálhatod meg hazánk legvadregényesebb területeit: ha most épp nem gyalogos túrát szeretnél szervezni, akkor egy ilyen programmal könnyen megfűszerezheted a mindennapokat. Remek élmény ajándék a túrázás és a természet szerelmeseinek, de az adrenalinvadászoknak is nagy örömet szerezhetsz egy ilyen kupon megvásárlásával!

    Ugyanakkor nem csak az extrém élmények híveit lepheted meg egy ilyen élmény ajándékkal, hiszen a quadok nem csak nagyon hatékony offroad járgányok, amelyek vadabb terepen is megállják a helyüket, hanem egyben nagyon felhasználóbarát járművek is. Elsajátításuk nem vesz igénybe sok időt és erőfeszítést, úgyhogy mondhatni tapasztalati szinttől függetlenül minden olyan ember számára tudjuk ajánlani, akiben egy picit is felébredt a kalandvágy.

    Már csak ki kell választanod a számodra szimpatikus offroad quad vezetés kupont és a túra útvonalat!


    Az offroad quad vezetés mögötti történet

    Akár hiszed, akár nem, a quadok élményvezetésének a története egészen a 19. századig nyúl vissza! Quadnak nevezhető minden olyan jármű, ami 4 darab alacsony nyomású kerékkel működik és bicikli kormánnyal irányítható. Az első ilyen „négykerekű bicikli” 1893-ban látta meg a napvilágot, azonban tény, hogy ekkor még inkább városi használatra jött létre a quadok elődje.

    A quadok felépítésén kívül ugyanis az is fontos szempont, hogy ezek ma már elsősorban terepjáró járművek. Nem véletlen hívják őket angolul ATV-nek, ami pont ennek a rövidítése (All Terrain Vehicle). Az extra kerekek még több stabilitást adnak a kétkerekű motorkerékpárokhoz képest, így a nehezebb járható terepeken is könnyebben vezethetőek, akkor is, ha csak lassan lehet haladni a terep jellege miatt.

    Persze eltelt egy kis idő, mire a „civilekhez” is eljutott szórakozási formaként a quadozás, a 80-as évek közepéig ugyanis inkább katonai célra használták a quadokat. Miután a James Bond filmekben is szerepet kaptak ezek az offroad járművek, egyre több autógyártó kezdett el pusztán szórakozási célra gyártani quadokat, amelyeket ma már gyakorlatilag bárki kipróbálhat.

    Érdemes ezt az offroad quad élményvezetési lehetőséget Magyarországon is kihasználni!


    Quad túra, mint élmény ajándék: a pilisi útvonal szépségei

    Több quad túra lehetőséggel is megismerkedhetsz Magyarországon, mint például Sarlóspuszta, Domonyvölgy, Mórahalom, Mátrafüred, vagy akár Normafa. Az Élméynvezetés.hu-n elérhető Pilisi dombvidék útvonala igazán megérdemel egy külön említést. Természeti értékei miatt rengeteg túrázó keresi fel országszerte, és egyszerűen lenyűgöző az a látvány, amit már a Kevélyek csúcsáról lehet látni kb. 500 méter magasságban. A vidék legmagasabb pontja a 756 méteres Pilis-tető, a Dunántúli-középhegység legmagasabb hegye, és egy elképesztően népszerű kiránduló hely hazánkban.



    Quad bérlési lehetőségek az Élményvezetés.hu-nál: ilyen járgányokkal eshetsz neki a pilisi útvonalnak


    ZForce offroad quad élményvezetés

    Ez a kétszemélyes quad tökéletes választás azoknak a párosoknak, akik közösen élnék ki a kalandvágyaikat egy remek túra útvonalon, ugyanis egy kétszemélyes 625 cc-s bestiáról van szó. Szinte minden terepen meg tudja majd állni a helyét ez az összkerékhajtású „kis” szörnyeteg. Amennyiben van egy igazi kalandor ismerősöd, mindenképpen egyeztess vele, hogy mikor tudnátok nekiesni ennek a közös offroad élményvezetésnek!

    Ezt a quadot pont úgy tervezték meg, hogy a legvadregényesebb terepen se kelljen attól tartanod, hogy elakadnál. 800 cm3-es motorjával kb. 6 másodperc alatt is meg tudja ugrani a 100 km/h-t, úgyhogy készülj fel rá lelkileg, ha megszeretnél birkózni ennek a vadállatnak az erejével!

    A program alatt egyébként amiatt sem kell aggódnod, hogy mi van akkor, ha elvesztek vagy segítségre van szükségetek. A helyi csapat nyomkövető GPS segítségével mindig tisztában lesz azzal, hogy épp merre vagytok, és bármikor fel tudnak pattanni egy másik ATV-re ha szükséged van rájuk.


    CAN-AM XRS offroad versenyquad élményvezetés

    Ha pedig még ennél is durvább bestiával szeretnél ismerkedni, akkor miért ne adnál egy esélyt annak a versenyquadnak, aminek alig kell 4 másodperc, hogy már 100-zal repesszen? 172 lóerős, 900 cm3-es TURBO motorjával igazán elismerésre méltó ennek az ATV-nek a teljesítménye.

    Igazi adrenalinvadászok számára ideális program, de ne aggódj, egy profi rally pilóta segítségére is számíthatsz hogy mindent ki tudj hozni ebből az igazán nem mindennapi offroad quad élményvezetésből!



    Ha tehát megajándékoznád valamelyik ismerősödet (vagy akár saját magadat) egy ilyen élménykuponnal, akkor tudod mit kell tenned. Ismerkedjetek meg hazánk egyik legszebb quad túra útvonalával!