• A kultikus Shelby GT 500 Eleanor
    2023. OKTÓBER 13.

    A legendás Shelby GT500 Eleanor

    A Shelby GT500 Eleanor része a történelemnek. Nincs olyan autófan, aki ne szeretné legalább egyszer kipróbálni. Mivel pedig erre nálunk lehetőség is van, bárki megtapasztalhatja, hogy minden szó szerint igaz, amit hallani lehet róla. Kihagyhatatlan lehetőség! Próbáld ki te is!

    Az autózás világában vannak autók, amelyek nem csupán járművek, hanem valódi legendák. A Shelby GT500 Eleanor épp egy ilyen legendás szupersportautó, amely az autótörténelem egyik legmeghatározóbb ikonjává vált. Ebben a cikkben megmutatjuk az Eleanor lenyűgöző világát, a műszaki adatok mögött rejlő erőt és az élményvezetés által kínált különleges pillanatokat.

    play-icon Created with Sketch.

    Az autózás kultikus szimbóluma a Shelby GT500 Eleanor

    Az Eleanor kultikus jelenség, amely a"Tolvajtempó" című filmből vált ismertté. 1968 volt az év, amikor a jármű karaktere és megjelenése minden autóimádót kiugrasztott a foteléből. A gyönyörű, sötét színű karosszéria, a jellegzetes racing csíkok és a hatalmas hűtőrács mind részei ennek a különleges legendának. Az 1967-es Ford Mustang GT500 alapjaira épült, éppen ezért magában hordozta azokat a stílusjegyeket, amelyek erre az időszakra olyan nagyon jellemzők.


    Az erő és teljesítmény szinonimája

    A Shelby GT500 Eleanor nemcsak látványában, hanem a műszaki részleteiben is figyelemre méltó. Ezt az autót egy 5.0 literes V8-as motor hajtja, amely hihetetlen teljesítményre képes. A motor szimfóniája igazi hangverseny a motortérben, az ember szíve veszettül kalapálni kezd, amikor csak meghallja. Arról már nem is beszélve, hogy a hatalmas erejű motorral az Eleanor szinte repíti vezetőjét az úton.

    Shelby GT 500 Eleanor márkajelzés kobra

    A Shelby GT500 Eleanor és a 60-as évek

    Az Eleanor születése nem csupán az autózás történetének része, hanem a 60-as évek világtörténelmének is. 1968 egy olyan időszak volt, amikor az autók és az autós kultúra forradalmasította a társadalmat. Az Eleanor ebben az időszakban vált a szabadság és az önállóság szimbólumává, az akkori időszak kulturális változásainak egyik jelképe lett, és máig emlékeztet minket arra, hogy az autók nemcsak közlekedési eszközök, hanem egy életstílus hű tükrözői is lehetnek.

    Élményvezetés az Eleanorral

    Hát ezt igazán nehéz szavakba önteni... Az autó hatalmas ereje és sebessége mellett az irányítása és a vezetés élménye is kész csoda, és ebben nincs semmi túlzás. Ha kipróbálod, azt fogod érezni, hogy a sebesség, a múlt eleganciája és a szabadság hihetetlen egyensúlyba kerül, így amikor beülsz a volán mögé, részese leszel valami nagyon emberinek.

    A Shelby GT500 Eleanor élményvezetése ugyanis valódi utazás a múltba, mert ez a járgány olyan időgép, amely visszarepít téged is az autótörténelem egyik legcsodálatosabb korszakába. Az Eleanorral eltöltött pillanatok olyannyira emlékezetesek maradnak, hogy hidd el, örökre a szívedbe vésődnek majd.

    play-icon Created with Sketch.

    A legenda életre kel

    A Shelby GT500 Eleanor része a történelemnek. Nincs olyan autófan, aki ne szeretné legalább egyszer kipróbálni. Mivel pedig erre nálunk lehetőség is van, bárki megtapasztalhatja, hogy minden szó szerint igaz, amit fentebb írtunk róla. Az Élményvezetés.hu tényleg egy 1968-as, sorszámozott Shelby GT 500-ast ad a kezeid közé, egy olyan kultikus amerikai izomautót, amelyből nem sok mászkál Európa útjain. Sőt, ahogyan az oldalunkon is írtuk, „akinek esetleg a tulajdonába kerül egy ilyen gyönyörű darab, az biztos, hogy a garázs legmélyén tartja, selyemponyva alatt”.

    Mi egyenesen az USA-ból szereztünk egy gyönyörű példányt, így Magyarországon egyedülálló módón csak nálunk ülhetsz be a volánja mögé. Ne feledd, 300 lóerő, 5.0 literes, V8-as motor! Vétek kihagyni az élményvezetés lehetőségét vele. Az Eleanor tehát él, nagyon is él, és csak arra vár, hogy te is foglalj magadnak vagy valamelyik szerettednek időpontot nála.

    Tudod, ez a szuper sportautó sosem megy ki a divatból, mert a vezetése összehozza a szenvedélyt egy olyan életstílussal, hogy igazi kalandban lesz része mindenkinek, aki vezeti. Mivel az autó és a 60-as évek világtörténelme összefonódik az Eleanorban, a legendát továbbra is életben tartja. Nem véletlenül mondják sokan, hogy az „Eleanor egy örök klasszikus, amely mindig a szívünkben él."

    Shelby GT 500 Eleanor modellautó ajándékkiegészítő

    Hol vezetheted a Shelby GT 500 Eleanort?

    Nálunk 4 pályán is kipróbálhatod ezt az izomautót, a DRXRingen, a Hungaroringen, az M-Ringen és az Euroringen is. 2, 3, 4, 6, 8 vagy 10 kört is mehetsz vele akár, sőt olyan különleges ajándékkiegészítők közül is válogathatsz, mint többek között egy egyedi bakelit óra Ford Mustang Shelby GT 500 design-nal,  egy Ford Mustang Shelby GT 500 bögre, egy Shelby GT 500 Eleanor modellautó (mozis kiadás) vagy egy „Be an animal Shelby cobra” póló.

    Természetesen további ajándékkiegészítőink is vannak, és akár élménykártyát is vehetsz, ha valaki mást szeretnél élményvezetéssel meglepni. Nézz körül az oldalunkon, de készülj fel, mert nem lesz könnyű a választás. Mi azonban mindenben segítünk, csak írj nekünk.