• offroad-terepjaro-vezetes
    2021. JANUÁR 25.

    Offroad terepjáró vezetés: teszteld le a Land Rover Defender erejét!

    Mit szólna vajon az ismerősöd, ha egy ilyen élménnyel ajándékoznád meg? Az offroad terepjáró vezetés során egy olyan járművel ismerkedhet meg a szerencsés résztvevő, amit kimondottan azzal a céllal terveztek, hogy magával a természettel is szembe tudjon szállni. Persze akár saját magadat is megajándékozhatod ezzel az élmény ajándékkal, amelynek során közelebbről megismerkedhetsz az egyik legelismertebb terepjáróval: a Land Rover Defenderrel!

    Bővebben az offroad terepjáró vezetésről: járművek, amik szinte minden tereppel megbirkóznak

    Szerencsére ma már Magyarországon is bőven akad arra lehetőség, hogy az autóvezetés ezen formájával is megismerkedj, olyan helyszíneken, mint például Piliscsév (ahol offroad quad vezetésre is van lehetőség), Göd, Dunaharaszti, Törökbálint, és persze az Érd-Sóskút útvonal is, amit az Élményvezetés.hu által biztosított Land Rover Defenderrel fedezhetsz fel.

    De mit érdemes tudni ezekről az elképesztő, hatalmas erővel bíró offroad terepjárókról, amelyek katonai erővel képesek haladni és utat törni a legvadabb terepeken is?

    Az „offroad” magyarul leginkább „úton kívüliként” fordítható: angolul ezzel a kifejezéssel illetik a terepjárókat. Ami az ilyen járművek kapcsán igazán érdekes az az, hogy hogyan képesek még az aszfaltos utakon kívül is gond nélkül haladni, még akkor is, ha homokos, kavicsos vagy sáros felszínen kell menni velük.

    Ezt a teljesítményt az átlagnál nagyobb kerekeiknek is köszönhetik, mivel ezek képesek távolabb tartani az autótestet a kevésbé járható felületek akadályaitól (így például a vízben is nehezebb merül el). Az átlagon felüli teljesítményhez az is hozzájárul, hogy sokkal alacsonyabb nyomást fejtenek ki a talajra, és így a homokos vagy sáros felületekben sem süppednek el.

    És akkor még szót sem ejtettünk a motorról: még ha alacsonyabb váltósebességgel is kell vezetned egy nehezebb terep miatt, a motor erejét így is kihasználhatod, hogy lassan, de biztosan tovább tudjál haladni.

    Habár a terepjárók ősei már 20. század elején megjelentek, mai formájukhoz a II. világháború utáni korszak adott ötletet, hiszen rengeteg kihasználatlan jármű maradt meg a piacon, amit addig katonai célra használtak. Így tudott egyre inkább hobbiként is elterjedni az offroad terepjáró vezetés.


    Offroad vezetés Land Rover Defenderrel: mitől lett a világ egyik legelismertebb terepjárója?

    Sokak szerint a Land Rover járművek a legelső modelltől kezdve (ami három évvel a II. világháború vége után jelent meg) napjainkig a megbízható terepjárók etalonjainak számítanak. Az első modell alapját a háború után az Angliában hagyott amerikai dzsipek adták, a modell népszerűsége pedig hamar túlszárnyalta a szigetország határait.

    Azóta természetesen több külső és belső változáson is átesett ez a terepjáró. Érdekesség, hogy csak 1990-ben kapta meg a Land Rover a „Defender” elnevezést, miután a 80-as években több jelentős újítást is végrehajtott az angol cég - többek között állandó összkerékhajtás, spirálos rugózás, és persze egy újragondolt design, ami egy szintre hozta a fényszórókat és a hűtőrácsot a sárvédőkkel.

    Az offroad teljesítmény mellett a jármű kezelhetősége és kényelme is mindig elsődleges szempontként szerepelt a cégnél. Az újítások pedig nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az új modern Defenderek sokat dobjanak a cég eladásain: a terepjáró legújabb verziója az üzemanyag-fogyasztás terén is képes volt javulni.


    Offroad terepjáró vezetés Érdtől Sóskútig: ezt nem érdemes kihagyni!

    Készülj fel egy 3 órás túrára a hihetetlen erővel bíró Land Rover Defenderrel: bőven lesz arra lehetőséged, hogy te magad is leteszteld ennek a legendás offroad bestiának az erejét. Az se tartson vissza, ha ezelőtt még nem próbálkoztál terepjáró vezetéssel: az Élményvezetés.hu partnere profi oktatót is biztosít neked a helyszínen, hogy egy rövid elméleti és gyakorlati oktatás után még inkább kihozhasd a maximumot ebből a programból.

    Elsőre nem is gondolná az ember, hogy ilyen színvonalas offroad túraútvonalat lehet találni Budapest közelében: a 4x4 meghajtású szerelmesei igazán kiélhetik majd magukat ezen a terepen.

    Az érdi aszfaltozott útról indulva nem kell sokat menned, hogy kavicsos részen tesztelhesd le, hogy mire képes a Land Rover Defender. Ez egy olyan élménydús offroad vezetés, amit mindenkinek érdemes legalább egyszer megtapasztalnia: itt nem csak a természet idilli szépségét élvezheted, hanem meg is birkózhatsz a vadregényes terep akadályaival a világ egyik legelismertebb terepjárójával. A bozótos részeknél több elágazásra is számíthatsz: az már csak rajtad múlik, hogy melyik útvonalon szeretnél eljutni a célig.

    Lesznek nehezebben járható szakaszok is, amiken csakis az ilyen erejű bestiákkal lehet átjutni, mint a Land Rover Defender. Kanyargós, dombos, murvás utak várnak majd a merész ajándékozottra!



    Ha érzed magadban a bátorságot, vagy van olyan adrenalinvadász ismerősöd, aki nagyon tudna örülni egy ilyen ajándéknak, akkor lepd meg egy élményekben gazdag offroad terepjáró vezetéssel! Szedjétek össze a bátorságotokat, és kalandra fel!