• Ferrari élményvezetés nem csak férfiaknak
    2023. ÁPRILIS 05.

    Ferrari élményvezetés nem csak férfiaknak

    Létezik jobb meglepetés, mint egy Ferrari élményvezetés ajándékba? Aligha. Mutatjuk, milyen modelleket vezethettek, ha felejthetetlen élményekre vágytok.

    Lehet, hogy ezért most sokan megorrolnak ránk, de valljuk, hogy az a bizonyos tűzpiros, szexi, mindenki szemét magára szegeztető fantasztikus autó, a Ferrari, igazi uniszex járgány. Sem férfiak, sem nők körében nem találkoztunk ugyanis még olyan emberrel, aki, miután kipróbálta, ne szeretett volna bele valamelyik típusába. Ez a márka valamit nagyon tud…

    Itt van például a Ferrari F430, amelyet 2009 óta nem gyártanak, mégis akkora rá jelenleg is a kereslet, a gyűjtők úgy versengenek érte a mai napig, mintha ezen múlna az életük. És mi meg is értjük őket, főleg úgy, hogy nálunk már van néhány példány. De nem csak ebből a modellből…

    Szeretnéd valamelyiket kipróbálni? Tartanál a haverokkal egy pasis napot, vagy a barátnőddel egy csajos délelőttöt? Semmi akadálya! Mutatjuk, milyen modellek közül válogathatsz a Ferrari élményvezetés során, és hogy ezek a csúcsautók mire képesek (azon túl, hogy mindegyik elcsavarja majd a fejeteket…).

    Ferrari élményvezetés

    Ferrari élményvezetés 6 modellel

    Semmire nem akarunk rábeszélni, de ha tényleg felejthetetlen élményekre vágysz, ismerd meg a Ferrarik világát. Lehetsz sofőr vagy néző, férfi vagy nő, ajándékozhatsz is ilyen élményt, a lényeg, hogy semmiképp ne hagyd ki a lehetőséget. Ez valami olyan, amelyet az életben egyszer mindenképp át kell élni. Mi csak tudjuk, higgy nekünk. Ráadásul az élményvezetésben az a jó, hogy anélkül megtapasztalhatod a csoda autók által kínált izgalmakat, hogy milliókért meg kellene őket vásárolnod.

    Ferrari Berlinetta vezetés

    Ferrari 488 GTB

    A Ferrari 488 GTB egy igen népszerű, prémium sportautó, amelyet a Ferrari 2015-ben vezetett be a 458 Italia utódjaként, a"GTB" rövidítés pedig"Gran Turismo Berlinetta"-t jelent. Ez azért már sokat sejtet, igaz?

    Az autó karosszériája, mint minden Ferrarinál, széles és alacsony, határozott, dinamikus vonalvezetésű. Az autó tervezése és fejlesztése Forma-1-es tapasztalatokra épül, így rendkívül aerodinamikus és stabil magas sebességfokozatban is.

    A Ferrari 488 GTB hátsókerék-meghajtású, 3900 köbcentis motorja ikerturbós V8-as, amely közel 670 lóerőt és 760 Nm nyomatékot generál. A sebességváltó hétsebességes, dupla kuplungos automata, a járgány pedig kevesebb mint 3 másodperce alatt gyorsul fel 100-ra. A végsebességről már nem is beszélve: simán meghaladja a 330 km/órát. És hogy milyen a belseje?

    Nézd meg magad! Ha már láttál gyönyörű belső tervezést, igazán magas minőséget és prémium kivitelezést, amely ötvözi a sportosságot és az eleganciát, akkor lehet némi elképzelésed arról, mi vár rád. A sportos és elegáns ülések kényelme és biztonsága mellett azonban még az infotainment rendszer és a kijelzők is le fognak nyűgözni.

    Ferrari 488 gtb vezetés

    Ferrari F12 Berlinetta


    Ha szereted a klasszikus eleganciát, akkor a Ferrari F12 Berlinetta jó választás lehet neked. Magas teljesítmény, prémium minőség és nagyszerű vezetési élmény vár rád, némi modern technológiával megspékelve. A Ferrari 2012-ben vezetett be ezt a modellt a 599 GTB Fiorano utódjaként, az autó a"F12" jelzése pedig a hengerenkénti lökettérfogatra utal.

    Az autó karosszériája klasszikus Ferrari vonalakkal rendelkezik, ugyanakkor az aerodinamikára és a hatékonyságra is nagy hangsúlyt fektettek a tervezés során. A motortérben egy hatalmas, 6300 köbcentis V12-es motor található, amely közel 740 lóerőt és 690 Nm nyomatékot képes előállítani. Automatasebességváltós, 2,9 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, a végsebessége meghaladja a 340 km/órát, az autó futóműve és kormányzása pedig kiváló, ezáltal a vezetési élmény is nagyon dinamikus és izgalmas.

    Az infotainment rendszer és a kijelzők modernek és könnyen használhatók, ráadásul számos extra funkcióval rendelkeznek, amelyek tovább növelik a wow-faktort.

    Ferrari Berlinetta élményvezetés

    Ferrari F430


    A bevezetőben már említett legendás sportautót a Ferrari 2004 és 2009 között gyártotta. Az autó kifejezetten sportos és elegáns, jellegzetes Ferrari-vonalakkal bír, és egyszerűen imádjuk az aerodinamikai tervezési elemeit, amelyek az alacsony profil, a nagy légbeömlők és a hátsó légterelő. Az autó kiválóan teljesít magas sebességfokozatban is, a fékek és a futómű is nagyon értik a dolgukat. Az autó neve a motorterében található, 4,3 literes V8-as motorra utal, amely 489 lóerőt és 465 Nm nyomatékot generál.

    Az autót hatsebességes, manuális vagy F1-stílusú, automataváltós lehet, a nálunk kipróbálható modell ez utóbbi. Mindössze 4 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig meghaladja a 315 km/órát. Mint a többi Ferrarinál, itt sem szenvedünk hiányt a luxusban, nem véletlenül rajonganak érte emberek milliói.

    Ferrari F430 élményvezetés

    Ferrari 458 Italia


    Ezt a modellt a vállalat 2009 és 2015 között gyártotta, és nem mondunk újat azzal, hogy a neve a motorterében található, 4,5 literes V8-as motorra utal. Ennek köszönhetően a járgány közel 570 lóerős, a hangja pedig egyenesen Toszkánába repít. De komolyan. LED-es fényszórók, különleges diffúzor a hátsó részen, vonzó, prémium belsőtér, ahonnan nem is akarunk kiszállni. Ez a Ferrari 458 Italia

    Az autó sebességváltója hétfokozatú, dupla kuplungos automata, 3,1 másodperc alatt van százon, a végsebessége pedig 338 km/óra. Egyszerűen muszáj kipróbálnod! Ez a modell rendkívül népszerű a Ferrari rajongók és az autó szerelmesei körében, és az egyik legjobb autók közé tartozik ma is a piacon.

    Ferrari 458 Italia élményvezetés


    Ferrari 458 Challenge


    A Ferrari 458 Challenge viszont már egy kifejezetten versenypályára szánt sportautó, amelyet a Ferrari az FIA GT3-as versenysorozatának résztvevői számára készített. Az autó nagyon hasonló a 458 Italia-hoz, de a belsőtől és a külsőtől is eltérő, versenypályára optimalizált jellemzőkkel rendelkezik.

    Az autó V8-as motorja ugyanaz, mint a 458 Italia-ban, de a teljesítménye kicsit magasabb, 570 lóerő és 540 Nm nyomaték. Az autó sebességváltója is ugyanaz a hétfokozatú, dupla kuplungos automata váltó, amely nagyon gyorsan vált a fokozatok között, és segít a vezetőnek a legmagasabb sebességeket elérni a pályán.

    Az autó külső megjelenése is nagyon sportos, de számos módosításon esett át a 458 Italia-hoz képest. A légbeömlők, a diffúzor, a hátsó szárny és a versenypályákhoz kialakított gumik is speciálisak. Az autó futóműve és kormányzása is át lett alakítva a pályán való jobb teljesítmény érdekében.

    Nem csoda, hogy a belső tér is a versenypályákra lett optimalizálva, így nincs benne külön hely a szórakoztató elektronikának vagy a luxus kényelmi funkcióknak.

    Egyik fő előnye tehát, hogy a versenypályákon fantasztikusan teljesít, hiszen bér a gyorsulása és a végsebessége is annyi, mint az Italianak, az alacsonyabb súlyának és jobb futóműveinek köszönhetően sokkal stabilabb és jobban kezelhető a versenypályán. Szóval, ha igazi versenyautózásra vágysz, ezt a modellt válaszd.

    Ferrari 458 Challenge élményvezetés

    Ferrari California


    Végül ismerd meg a Ferrari California-t, a márka legújabb modelljeinek egyikét, amely tulajdonképpen az 1960-as években gyártott Ferrari 250 GT California Spider utódja. Azt többek között olyan hírességek vezették, mint Alain Delon és James Coburn.

    Mit is mondhatnánk a Californiáról? Egyszerűen lenyűgöző. Elegáns, sportos, ugyanakkor klasszikus, a karosszéria feszes és dinamikus, a nagy légbeömlők és az alumínium borítású tető pedig tovább növeli a sportos megjelenést. Az autó azonban nem csak a külső szépsége miatt lenyűgöző, a belső kialakítása is rendkívül magas minőségű, elegáns és modern.

    Az autó erőforrása egy 4,3 literes V8-as motor, amely 560 lóerőt generál. A motorhoz hétsebességes, dupla kuplungos sebességváltó kapcsolódik, amely kétféle módban is használható. Nálunk az automatára van lehetőség.

    3,6 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig meghaladja a 310 km/órát. Érdemes őt is kipróbálni valamelyik pályánkon. Már csak az a kérdés, hogy melyiken, igaz?

    Ferrari California élményvezetés

    Ferrari élményvezetés több pályán is, ajándékokkal

    Együttműködő partnereinknek köszönhetően több lehetőséged is van élményvezetésre. Az alábbi pályák közül válogathatsz:

    1. DRXRING - Kiskunlacháza, a reptér pályája (2200 m)
    2. EURORING – Örkény (2750 m)
    3. HUNGARORING – Mogyoród (4600 m)
    4. M-RING – Monorierdő (1000 m), amely az ország egyik legújabb, technikás rallycross versenypályája.

    A Ferrari F12 Berlinetta esetében lehetőséged van még közúti városi vezetésre is!

    De ez még nem minden! Az élményvezetés mellé ajándék kiegészítőink közül is válogathatsz, ha pedig ajándékba adod az élményvezetést, segítünk, hogy igazán egyedi, elegáns formában tudd átadni a meglepetésedet. Ahogyan a honlapon is olvashatod, minden egyes autó saját mappát kapott, így az élményvezetések vouchereihez exkluzív megjelenést biztosítunk. Csak kérned kell.

    De ez még mindig nem minden! Hogy az élményvezetés valóban maradandó lehessen, az autózásokról profi videofelvételeket is készítünk, csak hozz magaddal egy SD kártyát (minimum 16 GB maximum 64 GB).


    Fontos tudnivalók a Ferrari élményvezetésről

    Az autózások meghatározott időpontokban vannak, ezért érdemes 3 hónappal hamarabb jelentkezned, hogy biztosan akkor vezethess, amikor szeretnél. A megvásárolt voucherek felhasználása pedig az adott szezonban január 1.  és október 1. között lehetséges, függetlenül az utalványon feltűntetett lejárati időtől. Gondoljuk, az egyértelmű, hogy legyen nálad jogsi is, mert bár varázslók vagyunk, jogosítvány nélkül még mi sem ültethetünk bele a modelljeinkbe vezetni.

    Lenne még kérdésed? További hasznos információkat ITT találsz.

    Ne gondolkozz sokáig! Vegyél magadnak vagy valamelyik szerettednek Ferrari élményvezetést Ha pedig más helyeken, más autókkal is próbára tennéd a vezetési tudásodat, akkor az Élményvezetés.hu weboldalán egy helyen megnézheted, hogy még milyen versenypályák közül választhatsz Magyarországon. Kövess bennünket a Facebookon is, ahol azonnal értesülhetsz az újdonságainkról.