• ÉlményVezetés a Hungaroringen
    2023. MÁRCIUS 29.

    ÉlményVezetés a Hungaroringen

    Legyél te is Forma-1-es pilóta! Ajándékozz magadnak vagy szeretteidnek élményvezetést a Hungaroringen! 37 sportjárgány közül válogathatsz.

    Életre szóló ajándék – Élményvezetés a Hungaroringen

    Tudtad, hogy a Hungaroring néhány kanyarját Forma-1-es pilótákról nevezték el? A négyes kanyart például Nigel Mansellről, mert az 1987-es nagydíjon itt veszítette el az autója kerekét, Jean Alesi pedig a 11-es kanyarban ütközött a kvalifikáció során, ezért azt azóta is Alesi-kanyarnak hívják. Van még azonban rengeteg más érdekesség, amely a Hungaroringhez köthető, mégis a csúcsok csúcsa az, hogy most bárki személyesen is „leteheti névjegyét” ezen a különleges versenypályán. Itt a lehetőség, hogy te vagy bármelyik szeretted kipróbálja az élményvezetést a Hungaroringen. Nem is akárhogy!


    élményvezetés a hungaroringen ajándékba

    Legyél te az új Verstappen, Hamilton vagy Schumacher!

    A Forma-1 rekorder világbajnokai Michael Schumacher és Lewis Hamilton. Schumacher 1994-ben és 1995-ben a Benetton csapatával kétszer, 2000 és 2004 között pedig a Ferrarival ötször lett világbajnok. Ezt a rekordot sokáig megdönthetetlennek tartották, de aztán jött Lewis Hamilton. Az angol pilóta 2008-ban, második szezonjában diadalmaskodott először, a következő két bajnoki címét pedig 2014-ben és 2015-ben szerezte meg a Mercedes színeiben. 2016-ban istállótársa, riválisa, Nico Rosberg lassította le, de aztán Hamilton 2017 és 2020 között még négy címet nyert! Most Max Verstappen igyekszik utolérni a rekordereket, és bár azt nem ígérhetjük, hogy te is egyike lehetsz az ellenfeleiknek, azt garantáljuk, hogy egy élményvezetés erejéig a „bőrükbe bújhatsz” a Hungaroringen.

    Mivel a Forma-1-ben induló autóknak bizonyos szabályoknak, azaz formuláknak meg kell felelniük, mi is különleges autókkal készülünk a te élményvezetésedre. Ugyan a szabályokért felelős hatóság, vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) téged külön nem fog ellenőrizni, abban biztos lehetsz, hogy a Hungaroringen így is maximális biztonságban leszel.


    élmény vezetés a hungaroringen

    Mire számíts a Hungaroringen?

    A Hungaroring a göröngyös felületéről és a sok folyamatos kanyarjáról ismert, ezért is nevezik"Mickey egér pályának" és"falak nélküli Monacónak" is. A Hungaroring a maga 4,38 km hosszúságával és 14 kanyarjával (a Hungaroring-futamok egyébként 70 versenykörből állnak, teljes hossza így 306,63 km) mindig nagy kihívást jelent a versenyzők számára, így te is kemény megmérettetésre számíthatsz.

    Az élmény viszont, hogy akár egy Kétüléses F1 Showcar versenyautóval végigmehetsz a pályán, minden izzadságcseppet meg fog érni. Kipróbálhastz azonban más járgányokat is, hiszen kínálatunkban 37 csoda autó közül választhatsz! Nálunk a Ferrari 488 GTB-től kezdve a Ford Mustan Shelby GT500 Eleanoron át a Porsche 911 Carrera 4S-ig mindent megtalálsz. Nézd meg a teljes kínálatunkat ITT.

    élmény vezetés a hungaroringen amerikai izomautókkal

    Miért remek ajándék egy élményvezetés a Hungaroringen?

    Gondold végig! A Hungaroringen 1986 óta minden évben rendeznek Forma-1-es futamot. Nelson Piquet volt az első pilóta, aki itt győzött, és azóta közel negyven F1-es futamot rendeztek már ezen a pályán. A legtöbb győzelmet a Magyar GP-n aratott csapatok közül a McLaren (11), a Ferrari (7) és a Williams (7) szerezte, most pedig rajtad van a sor! Próbáld ki magad a pályán, vagy add élményajándékként a lehetőséget valamelyik szerettednek, barátodnak.

    Mivel a Hungaroringen csak néhány egyenes szakasz van, gyakran gokartpályához is hasonlítják. Ez teszi olyan izgalmassá, hogy mindenki fantasztikus élményként emlegeti az itteni vezetéseket.

    A haverod szeret gokartozni? A férjed mindene a sportjárgányok világa? Esetleg a barátnőd egy született pilóta? Élj a lehetőséggel, ajándékozz nekik élményvezetést a Hungaroringen.

    porsche élményvezetés a hungaroringen

    Így vezess a Hungaroringen!


    Fanatikus Forma-1 rajongó vagy? Akkor mondunk még valamit. A Hungaroringen két úgynevezett DRS-zóna (Drag Reduce System) és rengeteg lassú kanyar található, ezért folyamatosan pörög majd benned az adrenalin.

    • Az 1. kanyar az egyetlen hely, ahol a legtöbb versenyző szerint normálisan előzni lehet, ha pedig már megelőztek valakit, bekapcsolhatják a DRS-t, és jöhet is a 2. kanyar. Legközelebb a négyesnél van erre újra esély.
    • A 6. kanyarnál a pálya gyorsan jobbra fordul, a 7. kanyar pedig egy újabb hosszú, 180 fokos kanyar. A 8-as és 9-es kanyar elég nehéz, itt a szegélyeket kell kihasználni a kanyarsebesség maximalizálása érdekében.
    • A 10-es, 11-es, 12-es és 13-as kanyarok a legszórakoztatóbbak a Hungaroringen, itt viszont a pilóták nagyon sokat szoktak hibázni.
    • A 14. kanyar már lefelé vezet, a 15. kanyar pedig egy újabb hosszú, 180 fokos kanyar, amelyet egy rövid egyenes, majd egy utolsó 180 fokos kanyar követ.

    Ha nem szédültél el a végére, akkor boldogan sprintelhetsz innentől a célig. (Ha elszédültél, akkor is garantáljuk a boldogságot!)

    Vágj bele! Vegyél magadnak vagy valamelyik szerettednek élményvezetést a Hungaroringen! Ha pedig más helyeken is próbára tennéd a vezetési tudásodat egy legendás sportautó volánjánál, akkor az Élményvezetés.hu weboldalán egy helyen megnézheted, hogy még milyen versenypályák közül választhatsz Magyarországon. Kövess bennünket a Facebookon is, ahol azonnal értesülhetsz az újdonságainkról.