• amerikai-auto-elmenyvezetes
    2020. NOVEMBER 24.

    Amerikai autó élményvezetés: mennydörgő motorok nyugatról

    Ha eddig még soha nem vettél részt élményvezetésen, vagy esetleg kipróbálnál valami egészen mást, akkor mindenképp érdemes esélyt adnod az amerikai izomautóknak: egy hihetetlen erővel rendelkező szörnyeteg volánja mögül egészen más érzés felgyűrni az aszfaltot!

    Az amerikai autó élményvezetés mögötti történet

    Már a nevükből érződik, hogy itt nem mindennapi erővel rendelkező autókról van szó. Az amerikai izomautókat azonban nem csak az erejük miatt szeretik sokan: az Egyesült Államokban többen érzelmileg is kötődnek ezekhez a legendás kocsikhoz, amelyek mind-mind más miatt elismertek. Ehhez persze a filmipar is rendesen hozzájárult.

    Így tehát több tényezővel is magyarázható a közkedveltségük: a gondosan megtervezett, néha filmhez is kapcsolódó marketingkampányok mellett az izomautók ár-érték aránya sem utolsó szempont, ugyanis teljesítményükhöz képest olcsóbbak a legtöbb szupersportautóhoz képest. Az alapkoncepció ugyanis egy olyan autónak a piacra dobása volt, ami sokkal elérhetőbb áron tud majd nagy teljesítményt nyújtani az átlag amerikai állampolgár számára.

    Aki már látta a Halálos Iramban filmsorozat egyes részeit, az azt is tudhatja, hogy egészen másképp zajlik az ilyen autókkal való versenyzés. Az akciófilmek irodalmi túlzásait félretéve (ami sokszor inkább a sport illegális verzióját mutatja), az amerikai izomautó vezetésnél a gyorsulás a lényeg: a gyorsulási versenyeknél két pilóta méri össze a kocsik teljesítményét egy széles, de viszonylag rövid pályán. Így a fókusz teljes mértékben a motor nyers erején van!


    Amerikai izomautók az Élményvezetés.hu kínálatában

    Bőven akad választási lehetőség. Íme egy pár példa a legnépszerűbb élményvezetés kuponok közül!


    Ford mustang GT élményvezetés: a 007-es ügynök újjászületett izomautója

    Egy felejthetetlen legenda új köntösben: még a legendás Sean Connery is egy ilyen autó volánja mögül alakította James Bond karaterét az 1971-es „Gyémántok az örökkévalóságnak” filmben. A 007-es ügynök és az izomautók nevéhez méltó, jól bevált 5000 cm3-es V8-as motor adja meg ennek a mesterműnek a hihetetlen teljesítményét. Az Élményvezetés.hu segítségével a DRX Ring széles pályáján, az Euroringen, és még a közönségkedvenc Hungaroringen is letesztelheted saját magad!


    Ford mustang GT 5.0 Coyote: izomautó vezetés a DRX Rally Arénában

    A rally és izomautó vezetés élményét is összegyúrhatod akár: a Ford Mustang GT 5.0 Coyote teljesítménye cseppet sem marad el az előbb felsorolt modellhez képest. A különbség csupán annyi, hogy ennek az izomautónak az erejét arra használhatod, hogy a Kiskunlacházi Reptéren található rally pálya kanyarjaival tudj megküzdeni, de a hosszú egyenes részén majd teljes gőzzel gyorsulhatsz: próbáld ki Te is, hogy milyen állati erőt rejt magában ennek a legendás izomautónak a gyönyörű külseje!


    Dodge Charger Pursuit élményvezetés: az amerikai rendőrök izomautója

    Nem véletlen kapta ezt a nevet ez az amerikai izomautó: a „pursuit” ugyanis szó szerint üldözést jelent. Már az autó színe is utal arra, hogy mire képes ez a bestia: kevés az a bűnöző, amelyik el tudna menekülni tőle! 5700 cm3-es V8-as motorja olyan erős, hogy 5 másodperc alatt már fel is tud gyorsulni 100 km/h-ra, és akár 250 km/h-val is tud száguldozni.

    Egy ilyen szörnyeteget mindenképp a DRX Ring széles pályáján érdemes letesztelni: taposs bele, és tapasztald meg saját magad, hogy mégis milyen élmény a vezetés egy ilyen amerikai izomautóval!


    Dodge Challenger Hellcat 707: hazánk legerősebb izomautója az Élményvezetés.hu-nál

    Az Élményvezetés.hu tulajdonában található hazánk legeslegerősebb izomautója. Egy egyedi, sorszámozott Dodge Challenger Hellcat! Ez aztán egy olyan durva amerikai izomautó, hogy még a többi szörnyeteg közül is kiemelkedik: szinte alig meri elhinni az ember, amikor meghallja, hogy 707 lóerő van ennek a bestiának a gyomrában. És akkor még szót sem ejtettünk a motorról: a 6200 cm3-es V8-as hangja egyszerűen utánozhatatlan, és igencsak látványos mennydörgéssel „sugallja”, hogy mégis mire képes ez az amerikai izomautó.

    Ha ezt az élményvezetés kupont tervezed választani, akkor jobb ha felkészülsz rá lelkileg: ugyanis ha felébreszted ezt az alvó oroszlánt, akkor alig kell majd 3 másodperc neki, hogy megugorja a 100 km/h-s sebességet. A végsebessége pedig a 300 km/h-át is lazán túllépi!

    Több pályán is megtapasztalhatod majd a bestia felülmúlhatatlan erejét, legyen az a gyors és technikás kanyarokkal ellátott Euroring, a forma 1-es versenyzésekről híres Hungaroring, vagy akár a Kiskunlacházi Reptéren található DRX Ring, ahol frenetikus élményvezetésben lehet majd részed a Dodge Challenger Hellcat-tel a pálya hosszú, széles gyorsító szakaszainak köszönhetően!

    Ennek az amerikai izomautónak a népszerűsége egyébként nem egyszer mutatkozott már meg egyes filmekben és sorozatokban (mint például az NCIS: Los Angeles), de természetesen az eddigi legnagyobb szerepe a Halálos Iramban filmsorozat részeiben volt. Vin Diesel már-már a Dodge reklámarcává vált!


    Az Élményvezetés.hu weboldalán persze még további amerikai legendák közül válogathatsz: ajándékozd meg valamelyik ismerősödet (vagy akár saját magadat) egy adrenalintól duzzadó izomautó vezetéssel!